Kremalı Tavuk Göğsü

Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 150 ml krema
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Isınmış bir tavaya zeytinyağı alalım.
  2. Üzerine ince dilimlenmiş tavukları dizelim ve kızartalım.
  3. Kızaran tavukları bir tabağa alıp birebir tencereye tereyağ ekleyip minicik doğranan soğan ve kapya biberleri ekleyip yeterlice kavuralım.
  4. Salçasını ekleyip rengi kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Üzerine kremayı ekleyelim karıştıralım ve sosu çektirmeden kızartmış olduğumuz tavukları dizelim.
  6. Tavuklar krema ile özleşene kadar tabana yapışmasın diye su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
  7. Yemeğin tuzunu en son atalım. Afiyet olsun.

Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Pizza
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Çilekli Ballı Kefir( 12+ Ay)
Tuzlu Kurabiye
Yalancı Tuzsuz Nafiye
Kalıpta Kek
Hdabla | © 2025 |