Kremalı Tavuk Göğsü
Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 150 ml krema
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Isınmış bir tavaya zeytinyağı alalım.
- Üzerine ince dilimlenmiş tavukları dizelim ve kızartalım.
- Kızaran tavukları bir tabağa alıp birebir tencereye tereyağ ekleyip minicik doğranan soğan ve kapya biberleri ekleyip yeterlice kavuralım.
- Salçasını ekleyip rengi kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine kremayı ekleyelim karıştıralım ve sosu çektirmeden kızartmış olduğumuz tavukları dizelim.
- Tavuklar krema ile özleşene kadar tabana yapışmasın diye su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
- Yemeğin tuzunu en son atalım. Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








