Kremalı Tavuk Fileto

Kremalı Tavuk Fileto Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü (fileto kesilmiş)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 paket krema 200ml
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı su

Tavuk filetoyu kızartmak için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle geniş bir tavaya sıvı yağı alalım, tavuk filetoları artlı önlü kızartalım.
  2. Aynı tavada tavuk filetoları aldıktan sonra ince doğranmış soğan ve kapya biberi pembeleştirelim.
  3. Ardından salçayı ekleyelim, kokusu uçana kadar bir iki kez karıştıralım kremayı ekleyelim.
  4. Soğan ve biberle uygunca karıştıralım.
  5. Tuz,baharatları ve bir çay bardağı suyu ekleyelim beş on saniye fokurdadıktan sonra kızarttığımız tavuk filetoları üzerine sıralayalım.
  6. Kremayla karışması için bir kaç dk artlı önlü çevirerek pişirelim.
  7. Kremalı tavuk fileto hazır🥘🥘 sıcak servis yapalım afiyet olsun 🙋‍♀️😋😋😋.

Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Sütlaç
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Spoonfull Tatlısı
Tavuk Burger
Çilekli Mini Cheesecakeler (Tam Tutan Tarif)
Hdabla | © 2025 |