Kremalı Tavuk
Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet küçük uzunluk yeşil yahut kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini yıkayıp istediğimiz büyüklükte keselim.
- Ben her parçayı 4’e böldüm ve 8 modül tavuk göğsü elde ettim.
- Uygun bur kaba tavukları alalım.
- Soğan, sarımsak ve biberi küçük küçük ve küp küp doğrayıp tıpkı kaba alalım.
- Baharatları, sıvı yağı ve domates salçasını da birebir kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirelim. Dinlendikten sonra geniş bir tavada hepsini çevirerek pişirelim.
- Tavuklar büsbütün pişince kremayı da tavaya dökelim ve 1 dakika daha ocakta tutup ocağın altını kapatalım.
Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






