Kremalı Sütlaç
Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 200 ml krema
Üzeri için:
- File badem
Kremalı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayan pirinci süt ile birlikte tencereye alın. Sık aralıklarla karıştırarak kaynatın. Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dakika pişirin.
- Nişastayı su ile çözdürüp sütlaca ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kremayı ek edin ve bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Sütlacı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerini file badem ile süsleyerek servis yapın.
Kremalı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









