Kremalı Sütlaç

Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri için:

  • File badem

Kremalı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayan pirinci süt ile birlikte tencereye alın. Sık aralıklarla karıştırarak kaynatın. Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dakika pişirin.
  2. Nişastayı su ile çözdürüp sütlaca ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kremayı ek edin ve bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  3. Sütlacı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerini file badem ile süsleyerek servis yapın.

Kremalı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asya Usulü Sebzeli Kızarmış Pirinç
Tam Ölçü Fava (Bakla)
Ekşili Köftesi (Palu)
Hamsili Pilav
Enfes Ağlayan Pasta
Kadayıflı Şerbetli Kek
Hdabla | © 2025 |