Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk
Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küp halinde kızartılmış patates (orta boy)
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 200 ml krema
- İnce doğranmış maydanoz
- Kaşar rendesi
Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
- Tavuğu suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Zeytinyağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve baharat ek edip suyunu çekip rengi dönene kadar kavurun.
- Daha sonra un ekleyip karıştırın ve suyunu ekleyin,kızarmış patatesi ekleyin, sonra kremayı ek edin. 5 – 6 dakika kadar bu formda pişirin.
- En son üzerine kaşar ve maydanoz ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤤.
Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















