Kremalı Salçalı Makarna

Kremalı Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz(makarnayı haşlamak için)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Kremalı Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremalı salçalı makarna için öncelikle soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayalım. Bu evrede soğanınız büyükse yarısını kullanabilirsiniz. Sarımsağı da tekrar küçük küçük olacak biçimde doğrayalım.
- Makarna için; kaynayan suya tuz ve makarnayı alalım, karıştırarak haşlanmaya bırakalım. Paketin ardında yazan müddet kadar haşlamanız kâfi olacaktır.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyelim, pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçerisine biber salçası ve domates salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Üzerine domates sosu, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Sosumuza haşlanan makarnanın suyundan ek edelim, kremayı da ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Hazır olan makarna sosumuzun içerisine suyunu süzdürdüğümüz makarnamızı aktaralım.
- Ardından makarnayı sosa bulanıncaya kadar güzelce karıştıralım. Kremalı salçalı makarnamız hazır. Afiyet olsun.
Kremalı Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






