Kremalı Salçalı Makarna

Kremalı Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz(makarnayı haşlamak için)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Kremalı Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremalı salçalı makarna için öncelikle soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayalım. Bu evrede soğanınız büyükse yarısını kullanabilirsiniz. Sarımsağı da tekrar küçük küçük olacak biçimde doğrayalım.
  2. Makarna için; kaynayan suya tuz ve makarnayı alalım, karıştırarak haşlanmaya bırakalım. Paketin ardında yazan müddet kadar haşlamanız kâfi olacaktır.
  3. Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyelim, pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. İçerisine biber salçası ve domates salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Üzerine domates sosu, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  5. Sosumuza haşlanan makarnanın suyundan ek edelim, kremayı da ekleyerek tekrar karıştıralım.
  6. Hazır olan makarna sosumuzun içerisine suyunu süzdürdüğümüz makarnamızı aktaralım.
  7. Ardından makarnayı sosa bulanıncaya kadar güzelce karıştıralım. Kremalı salçalı makarnamız hazır. Afiyet olsun.

Kremalı Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Tahinli Kurabiye (Margarinsiz)
Mısır Unlu Kıyır Poğaça
Tahinli Ayva Tatlısı
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek
Doğum Günü Pastası
Hdabla | © 2024 |