Kremalı Muzlu Magnolya

Kremalı Muzlu Magnolya Tanımı İçin Malzemeler
- 7,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 200 ml krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2 paket burçak bisküvisi
- 4 adet muz yarım paket creme ole (vanilyalı)
Kremalı Muzlu Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tencereye sütü alalım. Üzerine şeker, un, yumurta, sıvı kremayı alarak güzelce karıştıralım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar muhallebimizi pişirelim.
- Kaynadıktan sonra üzerine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım, farklı bir kaba aktaralım ve üzerini muhallebiye değecek formda streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Bisküvileri rondodan geçirelim.
- Soğuyan muhallebimize yarım paket creme ole ekleyelim, daha mikserle çırpalım. (evde yarım paket kalmıştı denemek istedim hoş lezzet verdi koymasanızda olur)
- Ardından servis edeceğimiz kase ya da kavanozların tabanına hazırladığımız bisküvili karışımdan dökelim. Hoş durması için kaşığın art tarafı ile düzeltelim.
- Üzerlerine muhallebiden boşaltalım ve tekrar kaşığın ardı ile düzelttikten sonra muz dilimlerinden yerleştirelim.
- Tekrar sırası ile muhallebi ve bisküviden koyduktan sonra dilediğimiz halde süsleyerek 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım (6 küçük kase 4 büyük kase toplamda 10 adet çıktı)
- Sürenin sonunda dinlenen muzlu magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Kremalı Muzlu Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



