Kremalı Meyveli Kek

Kremalı Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için materyaller;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çimdik tuz
Keki için gereçler;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Araları için;
- Çilek vişne yahut frambuaz (siz hangisini tercih ederseniz)
Kremalı Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını hazırlayarak başlayın küçük bir tencereye tüm materyallerinizi alarak katılaşıncaya kadar pişirin .
- Pişen kremanızı soğuması için bir kenara alın yüz tutmaması için ortada karıştırın.
- Bir kaba yumurta ve şekeri boşaltın mikserle beyaz olana kadar çırpın .
- Üzerine öbür materyalleri ekleyip çırpın.
- Son olarak un ve kabartma tozunu azar azar ek ederek karıştırın.
- Yuvarlak kelepçe kalıbınızın kenar ve altına margarin sürüp kek hamurunuzu boşaltın..
- Ardından yapmış olduğunuz kremayı sıkma torbasına koyarak kekinizin üzerine yuvarlak daireler çizerek ortalarında boşluk kalacak halde yapın.
- Ardından istediğiniz meyveyi kekinizin boş kaldığı yerlere dizin (ben dondurulmuş frambuaz kullandım )
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin kekiniz kabarırken frın kapağınızı açmayın yoksa kekinizin havası iner .
- Kekiniz piştikten sonra fırından alarak soğumaya bırakın ,soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri serpiştirerek süsleyin afiyet şifa olsun 💪🏻😍.
Kremalı Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








