Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola
Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı
- 4 kesim tavuk pirzola kemiksiz
- 1 paket krema
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce mantarlarımı güzelce yıkıyoruz bir tavaya tereyağ ile yüksek ateşte kavuruyoruz ,suyunu salıp çektiğinde bir ölçü sıvı yağ ekleyelim ve kızarmış gale gelsinler ve kenara alalım.
- Kızgın tavada (ben döküm tavada yaptım) tavuklarımızı güzelce kızarta kızarta pişirelim.
- Uygun boyutta bir borca pişen mantarlarımız koyalım ve üzerine kremamızı ekleyelim, krema kıvama oturduğunda kısa bir müddet bu, tavuklarımızıda dahil edelim.
- Krema katılaşmaya başladığında 1 çay bardağı kadar süt ek ettim ben daha âlâ oluyor, en son tuzunu atıp üzerinede kekik serpelim ve servise hazır 😊 afiyet olsun hepimize.
Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












