Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket (250-300 gram) tavuk göğsü
  • 8-10 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 paket sıvı krema
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Kekik (isteğe bağlı)
  • Tuz

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp yağsız teflon tavada soteleyebilirsiniz. Ben diğer bir yemek için evvelden haşladığım tavuk göğsü olduğu için onunla devam ettim. Ben bütün bütün haşlamıştım, bu tanımda sosla birleştirmeden evvel modüllere ayırdım. Yağ kullanmadan yemek hazırlamak için de bu metotla devam ederim 🙂 siz her iki tekniği de kullanabilirsiniz.
  2. İyice ısıttığımız tavaya küp küp doğradığımız soğanı koyup kısık ateşte kavuruyoruz. Üzerine sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Biraz soteledikten sonra doğradığımız biberleri ek edip biraz daha soteliyoruz.
  4. Biberler ile birlikte hafifçe kavurunca üzerine doğradığımız biberleri ek edip biraz daha soteliyoruz.
  5. Tavukları önden soteleyenler bu kademeyi en başta yaptığı için bir sonraki kademeye geçebilir. Ben haşlayıp kullandığım için haşlanmış tavukları bu basamakta ekledim ve kavurmaya devam ettim.
  6. Mantarlar suyunu salıp çekince 1 kutu kremayı ekliyoruz.
  7. Kekik ve karabiber ekliyoruz. Baharat sevginize ve damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  8. Malzemeler kremayı yavaş yavaş çekecektir, ben büsbütün çekmeden kapatıyorum.
  9. Altını kapatmadan evvel tuz eği yapıp karıştırıyoruz.
  10. Ocaktan alıp dilediğimiz üzere süsleyerek servis ediyoruz.

😋 Afiyet olsun! 😇.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Pratik Kedidili Pasta
Etli Bezelye Yemeği
Enfes Çiçek Kurabiye
Sebzeli Poğaça
Mantar Soslu Makarna
Tavuk Baget Kızartma
Hdabla | © 2025 |