Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk incik
  • 300 gram mantar
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • 1 paket krema
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğradığımız tavukları yağ eklemeden kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sonra içine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  2. Küp doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri de içine atıp, kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kabuğunu soyup yarım ay kestiğimiz mantarları da ekledikten sonra tuzunu atıp, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. En son kremayıda ekleyip, 10 dakika daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🌸

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Greçkalı Enginar
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Zeytinli Kekikli Baget Ekmek Sandwich (Bir Daha Yok Mu Dedirten Tarif)
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle
Maş Fasülye Salatası (Ekşili)
Soğuk Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |