Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket yassı makarna ( barilla n.13)
  • 2 litre su (10 su bardağı kadar)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 litre suyu ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan suya yarım paket makarna ve 1 yemek kaşığı tuzu dökelim.
  3. Makarnalar 8-10 dakika kadar piştikten sonra suyunu süzelim kenara alalım. ( süzme sürecini yaptıktan sonra soğuk suyla bi günahlarından arındırabilirsiniz).
  4. Bu sırada mantarlarımızı jülyen doğrayalım. ( siz gelişine doğrasanızda olur ).
  5. Tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp mantarları kavuralım. ( 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağda olur. ) ( mantarlar birinci evvel su verecekler panik yapmayın sonra suyunu çekip küçülür ve güzelce pişer).
  6. Mantarların piştiğinden emin olduktan sonra (olamadıysanız bir çatalla tadına bakıp olabilirsiniz) ocağın altını kısalım üzerine bir paket kremayı dökelim akabinde baharatlarıda ekleyip karıştıralım. ( ocağın altını kısmadıysanız hala geç değil kısın).
  7. Sos biraz kıvam alınca süzdüğümüz makarnalarıda ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
  8. Buradan sonrası işin show kısmı; makarnamızı süslemek için makarna tabağına alıyoruz. (evde makarna tabağınız yoksa yada makarna tabağının ne olduğunu bilmiyorsanız panik yapmayın olağan bir tabakta işinizi görür. ) çabucak dolaptan 3 yapraklı bir maydanoz yahut varsa dereotu koparıp tabağımızı süslüyoruz.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malatya Geleli Kebabı
Mercimek Koftesi
Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü
Kıymalı Ev Pidesi
Tere Salatası
Çikolatalı Çaylı Muffinler (Okul Beslenmesi İçin İdeal)
Hdabla | © 2025 |