Kremalı Mantarlı Makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket yassı makarna ( barilla n.13)
- 2 litre su (10 su bardağı kadar)
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 litre suyu ocakta kaynatalım.
- Kaynayan suya yarım paket makarna ve 1 yemek kaşığı tuzu dökelim.
- Makarnalar 8-10 dakika kadar piştikten sonra suyunu süzelim kenara alalım. ( süzme sürecini yaptıktan sonra soğuk suyla bi günahlarından arındırabilirsiniz).
- Bu sırada mantarlarımızı jülyen doğrayalım. ( siz gelişine doğrasanızda olur ).
- Tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp mantarları kavuralım. ( 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağda olur. ) ( mantarlar birinci evvel su verecekler panik yapmayın sonra suyunu çekip küçülür ve güzelce pişer).
- Mantarların piştiğinden emin olduktan sonra (olamadıysanız bir çatalla tadına bakıp olabilirsiniz) ocağın altını kısalım üzerine bir paket kremayı dökelim akabinde baharatlarıda ekleyip karıştıralım. ( ocağın altını kısmadıysanız hala geç değil kısın).
- Sos biraz kıvam alınca süzdüğümüz makarnalarıda ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Buradan sonrası işin show kısmı; makarnamızı süslemek için makarna tabağına alıyoruz. (evde makarna tabağınız yoksa yada makarna tabağının ne olduğunu bilmiyorsanız panik yapmayın olağan bir tabakta işinizi görür. ) çabucak dolaptan 3 yapraklı bir maydanoz yahut varsa dereotu koparıp tabağımızı süslüyoruz.
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















