Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı mantar sosu için;
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 diş sarımsak
- 300 gram mantar
Krema için;
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su (makarna haşladığınız sudan aşabilirsiniz)
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavada zeytinyağı ile doğranmış sarımsağı soteleyelim.
- Dilimlenmiş mantarları tavaya alıp, sotelemeye devam edelim.
- Tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakalım ve üzerine 1 paket makarnayı ek edip 8-10 dakika kadar pişirelim.
- Sotelenen mantarların üzerine 2 su bardağı krema, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 avuç doğranmış fesleğenleri ek edip kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişen makarnayı sosun bulunduğu tavaya ek edip, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan (isteğe nazaran kaşar peyniride koyabilirsiniz) ve 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

