Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 6 7 adet mantar
- 200 ml sıvı krema
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızı küçücük ufacık halde doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Tencerede mantarların suyunu verene kadar karıştırarak yanmasını engelliyoruz.
- Mantarlarımızın üstüne üzerine yağ ekleyip kavuruyoruz ,kavurduktan sonra ununu ekleyip tekrar kavuruyoruz ,un ve karabiberimizi kokusu çıkana kadar kavurduk.
- 5 su bardağı su ekliyoruz, kaynama yaklaşınca sıvı kremamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra tenceremizin altını kısıp kuru nanemizi ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz ve çorbamız hazır afiyet olsun sağlıklı olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










