Kremalı Makarna

Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1-1.5 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • Kekik
  • Karabiber
  • Köri
  • Tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayın yahut ekleyin/çıkarın)
  • Haşlamak için su
  • Sıvı yağ yahut zeytinyağı ( yarım çay bardağı kadar)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)

Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynayan suya makarna ve tuz koyularak haşlamaya bırakılır.
  2. Makarnalar haşlanırken farklı bir tavaya soğan ve sarımsak sotelenir.
  3. Sotelenen soğanın üzerine 1 paket krema ek edilir, gerisinden süt ek edilerek kıvam alana kadar karıştırılır.
  4. Hazırlanan sosa haşlanan makarnalar ek edilir ve afiyetle yenir.

Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Fellah Köfte (Yumurtasız)
Güveçte Çilekli Turta
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates
Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği
Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |