Kremalı Körili Tavuk Göğsü

Kremalı Körili Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk göğsü eti
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Köri baharatı
- 1 pk yemek kreması
- İsteğe nazaran yanına makarna
Kremalı Körili Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü etimizi küp küp doğruyoruz🔪.
- Krema hariç bütün gereçlerimizi 4 yemek kaşığı yağımızın içine döküp karıştırıyoruz (bütün baharatları kendi damak tadınıza nazaran katın köri seviyorsanız onu bol koyun)🧂.
- Doğradığımız tavuk göğsü etimizi yaptığımız sosun içine ekliyoruz ve sos hepsine bulaşana kadar güzelce karıştırıyoruz🥘.
- İyice kızdırılmış teflon tavamıza sosla karışmış etlerimizi dizip her yanının uygunca piştiğini görene kadar pişiriyoruz (bir yanı yeterlice pişene kadar karıştırmayın).
- Son olarak etler piştiğinde kremamızın isteğe nazaran ya yarısını ya da tamamını döküp karıştırıp biraz da o denli pişirelim.
- Tabaklara sosuyla birlikte koyup yanına haşlanmış makarnanızla birlikte servis edebilirsiniz herkese afiyet olsun😌🍽️.
Kremalı Körili Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







