Kremalı Köri Soslu Baget

Kremalı Köri Soslu Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tavuk baget
  • 4 adet patates

Sos için;

  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kutu krema 200 ml
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak dövülmüş

Pişmesi için;

  • Sıcak su
  • Az tuz

Kremalı Köri Soslu Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetleri evvel yıkayıp süzüyoruz,patatesleri soyup yıkayıp elma dilim doğruyoruz.
  2. Bir kap içerisinde baget ve patatesleri koyup tüm sos gereçlerini ekleyip karıştırın.
  3. İyice harmanladıktan sonra tencereye dizip tuz serpip üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip ortalama 1 saat pişiriyoruz.
  4. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kremalı Köri Soslu Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça
Mürdüm Erikli Cheesecake
Fırında Soslu Somon
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Pastane Usulü Supangle
Kavanozda Konserve Kuzu Eti
Hdabla | © 2025 |