Kremalı Kek

Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket pasta kreması

Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir hoş çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
  4. Dikdörtgen borcamı güzelce yağlayıp içine kek hamurunu dökelim.
  5. 160 derecede ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.
  6. Pasta kremasını tanımına nazaran hazırlayıp buz dolabına koyalım kekimiz pişip güzelce soğuduktan sonra kremayı sürebilirsiniz.
  7. Üzerinide istediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Ben küçük kalpli çikolata tercih ettim.Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Meyve Tatlısı
Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna (Videolu)
Özel Soslu Patlıcan Kızartması
Susamlı Kuru Üzümlü Çikolatalı Kek
Soğuk Baklava Tarifi
Hdabla | © 2025 |