Kremalı Karışık Meyveli Kek

Kremalı Karışık Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta+1 yumurta beyazı (krema da kullandığım yumurta sarısının beyazını kek de kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı un tepeleme
- 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
- 1 adet yumurta sarısı
Üzerine;
- Çilek
- Böğürtlen
- Frambuaz
- Damla çikolata
Piştikten sonra;
- Pudra şekeri
Kremalı Karışık Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayalım küçük bir tencereye süt nişasta un şeker ve yumurta sarısını alıp güzelce karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam ederek kremayı pişirelim ocağı kapatıp üzerini kremaya değecek biçimde streç sinema ile kapatalım soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekere çırpma kabına alıp köpük köpük olana dek çırpalım sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar çırpalım un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek harcına ek edip tekrar çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba kek hamurunu dökelim, üzerine hazırladığımız kremayı sıkma torbasına doldurup yuvarlak daireler çizerek sıkalım meyveleri ve damla çikolatayı serpiştirelim.
- Önceden 170 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 55 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim dilimleyerek servis edelim afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.
Kremalı Karışık Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











