Kremalı Kakao Çekirdeği

Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Dış kaplama için;

  • 80 gr sütü çikolata

Süslemek için;

  • 80 gr beyaz çikolata

Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba şeker, un, nişasta ve kakaoyu alın.
  2. Ayrı bir tencerede sütü ve yumurtayı koyup çırpın.
  3. Unlu karışımı sütlü karışıma ekleyip uygunca çırpın.
  4. Ocağa alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  5. Kıvam alınca ocaktan alın, içine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  6. Kremayı öbür bir kaba boşaltın, üzerini streç sinemayla kapatın ve soğumaya bırakın.
  7. Tamamen soğuyunca sıvı kremayı ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. (bir gece dolapta beklerse çok daha hoş olur. ).
  8. Hazırladığınız kremanın içine yarım paket petibör bisküviyi ufalayarak ekleyin. İsteğe nazaran damla çikolata da koyabilirsiniz.
  9. Sütlü çikolatayı benmari metodu eritin ve kalıpların içini fırça yardımıyla kaplayın.
  10. Derin dondurucuya koyup 15 dakika bekletin.
  11. Çikolata donunca içine hazırladığınız kremayı koyun ve tekrar 10 dakika dondurucuda bekletin.
  12. Üzerini kalan çikolata ile kapatıp çıkartın.
  13. İsteğe nazaran beyaz çikolata ile desen yapabilirsiniz. ✨ dışı çıtır, içi yumuşacık harika bir lezzet! afiyet olsun 💖.

Kremalı Kakao Çekirdeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Arnavut Ciğeri
Kurutulmuş Domatesli Kremalı Tavuk Tarifi
Tarhana Yapımı
Anne Poğaçası
Bebek Dostu Domatesli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |