Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)

Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 250 gram ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış)
  • 200 ml krema (%18 yağlı)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları zeytinyağında soteleyin, kenara alın.
  2. Aynı tavada tereyağıyla birlikte soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Ispanakları ekleyin, hafif sönene kadar pişirin, birkaç dk kâfi.
  4. 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  5. Ardından kremayı dökün ve baharatları ekleyin.
  6. Tavukları tavaya geri alın ve hepsini 5 dk sosla birlikte pişirin.
  7. Üzerine kaşar rendesi serpiştirin, 180 °c fırında hafif kızardıktan sonra hazır.

Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası
Palamut Izgara
Kırmızı Biber Sarma
Bulgur Pilavı
Tavuklu Mantarlı Soslu Makarna
Açma Tarifi
Hdabla | © 2025 |