Kremalı Ispanaklı Tavuk

Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 300 gram kadar ıspanağın yeşil yaprak kısımları
  • 1 büyük soğan
  • 1 paket krema
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar yahut rokfor yahut blue cheese

Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar kuşbaşı doğranır sıvı yağda sotelenir kenara alınır.
  2. Soğan ince ince doğrandıktan sonra kavrulur.
  3. Ardından yıkanan doğranan ıspanaklar eklenir, ıspanak suyunu bırakıp çektikten sonra sotelenen tavuklar bu karışıma eklenir.
  4. Üzerine bir paket krema, tuz karabiber eklendikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirilir.
  5. O ortada fırın 189 dereceye ayarlanır ve ısınmaya bırakılır. (arzu ederseniz yanına çok yakışan taglietelle hazırlayabilirsiniz. ).
  6. Ardından tencereden bir borcama alınan yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar, eski kaşar, rokfor, artık ne seviyorsanız üzerine serpilir ve evvelce ısıttığınız fırına verilir.
  7. Kaşarlar üzerinde kızarana dek beklenir.
  8. Ardından fırından alınan yemeğimiz tercihinize nazaran yanında makarna, püre ile servis edilir. Afiyet olsun.

Not: soğan kavururken kapya da doğrayıp ekleyebilirsiniz o da hoş oluyor. Peynir olarak ben eski kaşarla karıştırdım lakin küflü peynir/ blue cheese üzere keskin tatlar seviyorsanız bence çok yakışıyor üzerine karıştırabilirsiniz ancak bu büsbütün lezzeti etkileyen keskin bir tercih o sebeple seviyorsanız kendi tabağınızda kesinlikle denemenizi öneririm.

Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Kürdanlarda Mini Pankek
Yeşil Mercimekli Ekmek
Revani Samet Usulü
Muzlu Ve Çikolatalı Pratik Pasta
Obaruşa
Hdabla | © 2025 |