Kremalı Havuçlu Kek

Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağına yakın ceviz iri çekilmiş
- 2 tane büyük havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5-3 yemek kaşığı kadar şeker
Pişip kıvam alınca;
- 25g tereyağ
- 1 paket vanilya
- 50g kadar beyaz çikolata
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 5-6 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleride katıp karıştırıyoruz.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk yarım saat fırının kapağını hiç açmıyoruz benim kekim 40-45 dakika üzere pişti fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Krema için; en son çikolata eriyene kadar çırpıyoruz çabucak sıcak sıcak soğuyan kekin üzerine yayıyoruz .
- Üzerine çokça hindistan cevizi serpiyoruz afiyet olsun🌹.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







