Kremalı Elmalı Çörekler

Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 70 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Bir tutam tuz

Elmalı harç için;

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı su

Kreması için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kıtır için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı un

Glazür için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süt

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli tüm materyaller ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamurun üzerine örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Elmalarımızı soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
  4. Tavamızı ısıtıp bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
  5. Ardından elmalar ,şeker ve tarçını ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. En son üzerine nişasta ve suyu karıştırıp ekliyoruz. 2 dakika daima karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kremamız için tencereye yumurta, nişasta, un, toz şeker ve iki sütü alıyoruz.
  8. Kremamızı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  9. Tenceremizi ocağa alalım ve kremamız yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  10. Krema kaynamaya başlayıp ve kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  11. İçerisine tereyağı ve vanilyayı ek ediyoruz.
  12. Tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  13. Pişen kremayı soğumaya bırakıyoruz.
  14. Hamuru eşit bezelere bölüp yuvarlıyoruz.
  15. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit aralıklarla diziyoruz.
  16. Bezelerin üstünü kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  17. Bu ortada kıtır için tüm materyalleri bir kasenin içerisinde iki elimizle ufalayarak karıştırıyoruz.
  18. Ardından bezelerin ortasına una batırılmış bir bardak ile bastırıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  19. Ortasına evvel kremaları doldurup üzerlerine 1 kaşık elmalı harçtan koyuyoruz.
  20. Üzerlerine kıtır hamurundan serpiştirip 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  21. Soğuduktan sonra üzerine glasür gezdiriyoruz. Afiyet olsun ☺.

Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Poğaça
Börek Tadında Gözleme
Portakal Şerbetli Kek
Sütlaç
Mozaik Pasta
Unsuz Şekersiz Kek
Hdabla | © 2025 |