Kremalı Elmalı Çörekler
Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 70 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
- Bir tutam tuz
Elmalı harç için;
- 2 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı su
Kreması için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
Kıtır için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı un
Glazür için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli tüm materyaller ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerine örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Elmalarımızı soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Tavamızı ısıtıp bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
- Ardından elmalar ,şeker ve tarçını ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- En son üzerine nişasta ve suyu karıştırıp ekliyoruz. 2 dakika daima karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kremamız için tencereye yumurta, nişasta, un, toz şeker ve iki sütü alıyoruz.
- Kremamızı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Tenceremizi ocağa alalım ve kremamız yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Krema kaynamaya başlayıp ve kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
- İçerisine tereyağı ve vanilyayı ek ediyoruz.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Pişen kremayı soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru eşit bezelere bölüp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit aralıklarla diziyoruz.
- Bezelerin üstünü kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu ortada kıtır için tüm materyalleri bir kasenin içerisinde iki elimizle ufalayarak karıştırıyoruz.
- Ardından bezelerin ortasına una batırılmış bir bardak ile bastırıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
- Ortasına evvel kremaları doldurup üzerlerine 1 kaşık elmalı harçtan koyuyoruz.
- Üzerlerine kıtır hamurundan serpiştirip 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine glasür gezdiriyoruz. Afiyet olsun ☺.
Kremalı Elmalı Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














