Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna

Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti makarna
- 150-200 gram kışlık domates sosu (veya 2-3 rendelenmiş domates)
- 100 gram kaşar (veya öbür bir sert peynir)
- 1 paket krema (benimki peynirli, lakin kural değil)
- 1 adet (mor) soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 1 küp şeker
- 1-2 çay kaşığı fesleğen (yerine zevkinize nazaran nane yahut kekik koyabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu kaynatıp, içine 1 yemek kaşığı dolusu tuz ekleyerek spagetti makarnayı paketteki haşlama dakikalarına uyarak (10-12 dakika) haşlayınız. 2 litreye yakın kaynar su kullanınız.
- Çubukları kırmayınız. Yelpaze biçiminde bütün olarak kaynar suyun içinde koyunuz. Çubuklar süratlice yumuşayacak, çatal yahut kaşık yardımıyla onların büsbütün tencereye girmesini sağlayınız. Birbirine yapışmaması için suya 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- Makarna pişerken tavaya zeytinyağını koyup ufak ufak doğradığınız soğanı ve küçük rendede rendelediğiniz sarımsağı ekleyip biraz soteleyiniz. Altını çok fazla açmayınız.
- Soğanın rengi dönünce tavanın içine rende domates yahut sosunu, salçayı, bir küp şekeri, fesleğeni, tuzu (1 çay kaşığı dolusu kâfi olacaktır), karabiberi ekleyip güzelce karıştırınız.
- Çiğ domates kullandıysanız domatesi 2-3 dakika pişirin; kışlık domates kullandıysanız direkt sıvı kremayı ekleyiniz.
- Bir taşım kaynatıp küçük rendede rendelediğiniz peyniri ekleyip yeterlice karıştırınız.
- Peyniri ekler eklemez ocağı söndürünüz. Hazır hale gelen bu sosu hiç beklemeden süzüp 2-3 saniye soğuk sudan geçirdiğiniz spagetti’ye ekleyiniz ve 2 büyük çatal, kaşık yahut ıspatula yardımıyla sosun bütün makarnalara yayılmasını sağlayınız. Sıcak olarak kişniş yahut maydanoz süsüyle servis ediniz.
Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













