Kremalı Domates Çorbası

Kremalı Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım paket krema
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı domates püresi
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Kremalı Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve zeytinyağı tencerede eritilerek un eklenir.
- Unun kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Üzerine rondodan geçirilmiş domates sosu (ben kışlık yapılmış konserve kullandım) eklenerek karıştırılır.
- Topaklanma olmaması için karıştırmaya orta vermeden yavas yavas kaynamış olan sıcak su dökülür ve 3-4 dakika kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin altı kısılarak baharatlar ve krema eklenir süratlice karıştırarak lazım kesilmemesi için .
- 2 dakika daha altı kısık kaynadıktan sonra kapatılır ve rendelenmiş kaşar ile servis edilir.
Kremalı Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




