Kremalı Domates Çorbası

Kremalı Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Kremalı Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve zeytinyağı tencerede eritilerek un eklenir.
  2. Unun kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  3. Üzerine rondodan geçirilmiş domates sosu (ben kışlık yapılmış konserve kullandım) eklenerek karıştırılır.
  4. Topaklanma olmaması için karıştırmaya orta vermeden yavas yavas kaynamış olan sıcak su dökülür ve 3-4 dakika kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynamaya başlayınca tencerenin altı kısılarak baharatlar ve krema eklenir süratlice karıştırarak lazım kesilmemesi için .
  6. 2 dakika daha altı kısık kaynadıktan sonra kapatılır ve rendelenmiş kaşar ile servis edilir.

Kremalı Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sacda Et Sote
En Pratiğinden Krep Gözleme
Beyaz Lahana Sarması Kıymalı
Kolay Börek
Bebek Mantısı
Yoğurt Soslu Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |