Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)

Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı İçin Malzemeler
- 1500 gram brüksel lahanası
- 500 ml sıvı kaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- Yarım paket krema yani 125 gram
- Didiklenmiş isteğe bağlı iki adet tavuk budu yada ne isterseniz
- Damak tadına nazaran baharat
- ( karnabahar çorbamdan modüller kalmıştı onları da üzerine atmıştım)
- Bir avuç doğrayıp yıkanmış ıspanak
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanasını çatal geçecek fakat ezilmeyecek biçimde tuzlu suda haşlıyoruz.
- Süzdükten sonra tereyağında yada margarin de biraz didiklenmiş tavuk ile bir arada soteliyoruz, 5 dakika kadar.
- Ardından kaymak ve kremayı ekleyip bir 5 /10 dakika daha ocakta orta ara karıştırıyoruz.
- Baharat ve ya iç gereci isteğe nazaran ekleyebilirsiniz ,yeşil zerzevat olduğu sürece.Afiyet olsun.
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



