Kremalı Brokoli Çorbası

Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp dogranmıs)
- 1 adet büyük uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 700 – 1000 ml su
- 1 adet brokoli
- Yarım kutu krema ( 100ml)
Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ alarak eritelim.
- Üzerine soğanı ekleyip kavuralım.
- 1-2 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulunca tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra suyunu ek edip kaynamaya basladıktan sonra brokolileri ekleyip karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte brokoliler yumuşayana kadar pişirelim.
- Brokolileri piştikten sonra kremayı ekleyip karıştıralım.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













