Kremalı Bisküvili Pasta

Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kutu labne peyniri
  • 1 poşet kremşanti (1 çay bardağı süt ile çırpılacak)
  • 1.5-2 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 kutu krema
  • 1 adet sütlü çikolata 60 gr
  • 1 adet bitter çikolata 60 gr

Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, nişasta,un ve şekeri tencereye alıp karıştırıp pişirelim.
  2. Ocağı kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyelim.
  3. Kremşantiyi bir çay bardağı süt ile çırpalım. Daha sonra kremanın içine kremşantiyi ve yarım kuru labne peyniri ekleyip çırpmaya devam edelim 3 4 dk çırpıp pürüzsüz bir kıvam almalı.
  4. Kare borcama bisküvileri kahve süt karışımına batırıp, diziyoruz üzerine kremadan sürüp başka katlarıda tıpkı halde yapalım.
  5. Üzeri içinde kremayı ısıtıp ocağı kapattıktan sonra içine çikolataları ekleyip karıştıralım. Daha sonra pastanın üzerine dökelim.

Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Biber Turşusu
Böğürtlenli Cheesecake
Hindistan Cevizi Topları
Yumurtasız Krem Karamel
Pratik Fırında Nohut
Sarma İçi Hazırlama
Hdabla | © 2025 |