Krem Latte Muhallebi

Krem Latte Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 paket bitter çikolata
Üzeri için:
- Kakao
Krem Latte Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta sarısı, vanilya, şeker, un ve nişastamızı tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp kremayı döküyoruz. Mikser yardımıyla iki üç dakika çırpıyoruz.
- Muhallebiyi üç farklı kaba bölüştürüyoruz. Bir tanesi sade kalacak. Başkasına bir yemek kaşığı kahveyi döküp karıştırıyoruz. Başka muhallebiye ise bitter çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Küçük kaselere evvel sade olan muhallebiyi ekliyoruz. Bir iki dakika buzdolabına koyuyoruz. Dolaptan alıp kahveli muhallebiyi ekliyoruz. Tekrar dolaba koyuyoruz.
- Son olarak çikolatalı muhallebiyi de üzerine döküp dolapta yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. Ben her basamakta dolaba koydum. Birbirine karışmasın diye. Bir iki dakikalık müddet zarfında üzerleri hafif donar üzere oldu böylelikle birbirine karışmadı 🙂
- En üstüne kakao serpip servis ediyoruz. Çok hafif bu sütlü tanımımı kesinlikle denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Krem Latte Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








