Krem Karamel

Krem Karamel Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker ( karameli için )

Krem Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt şeker un nişasta ve yumurtayı tenceremize alalım ,çırparak pişirmeye başlayalım.
  2. O sırada küçük bir tencereye bir çay bardağı şekeri alarak kısık ateşte eritmeye bırakalım şeker yanana kadar eritelim koku gelse de korkmayın biraz yanmalı :).
  3. Tenceredeki muhallebili yoğunlaşmaya başlayınca vanilya ve margarini koyalım kaynayınca kapatalım.
  4. Sunum kaselerimize su gezdirelim, ıslansın sonra bir kaşık karamel ve üstüne muhallebimizi koyalım soğumaya bırakalım .
  5. Dinlenen ve soğuyan muhallebimizi bir tabağa zıt çevirerek servis edelim.
  6. Karamel muhallebiye akacak 🙂 ben bu formda yaptığımda karamel ve muhallebi çabucak hemen tıpkı anda hazır oluyor ve küçük kaseler kullandığım için 12 adet çıkıyor kase ölçünüze nazaran karameli az yada çok koyarak başlayabilirsiniz 🙂 afiyet olsun.

Krem Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Sürpriz Muhallebi
Yeşil Marcimekli Sebzeli Firik Bulguru
Soğan Mezesi
Kereviz Salatası
Köfte Hamburger
Mor Soğan Turşusu
Hdabla | © 2025 |