Krem Karamel

Krem Karamel Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı şeker ( karameli için )
Krem Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt şeker un nişasta ve yumurtayı tenceremize alalım ,çırparak pişirmeye başlayalım.
- O sırada küçük bir tencereye bir çay bardağı şekeri alarak kısık ateşte eritmeye bırakalım şeker yanana kadar eritelim koku gelse de korkmayın biraz yanmalı :).
- Tenceredeki muhallebili yoğunlaşmaya başlayınca vanilya ve margarini koyalım kaynayınca kapatalım.
- Sunum kaselerimize su gezdirelim, ıslansın sonra bir kaşık karamel ve üstüne muhallebimizi koyalım soğumaya bırakalım .
- Dinlenen ve soğuyan muhallebimizi bir tabağa zıt çevirerek servis edelim.
- Karamel muhallebiye akacak 🙂 ben bu formda yaptığımda karamel ve muhallebi çabucak hemen tıpkı anda hazır oluyor ve küçük kaseler kullandığım için 12 adet çıkıyor kase ölçünüze nazaran karameli az yada çok koyarak başlayabilirsiniz 🙂 afiyet olsun.
Krem Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

