Kraliçe Pastası
Kraliçe Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 paket çikolata
- Yarım çay bardağı süt
Kraliçe Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizin hamuru için yumurta ile şekeri köpürene kadar karıştıralım.
- Sonra süt, su ve sıvı yağı dökelim.
- Son olarak karışımımıza un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı dökelim.
- Kek hamurumuz hazır. 170 derecelik fırına koyun.
- Kek biraz piştikten sonra sosa geçelim.
- Şimdi ise geldik sosa, küçük bir tavaya yarım çay bardağı süt katıp çikolatayı koyalım ve karıştırarak eritelim.
- Fırından çıkardığımız kek kalıbının kavisli yerine sosu koyalım.
- Sos biraz soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Kraliçe Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






