Kraliçe Pastası

Kraliçe Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 paket çikolata
  • Yarım çay bardağı süt

Kraliçe Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizin hamuru için yumurta ile şekeri köpürene kadar karıştıralım.
  2. Sonra süt, su ve sıvı yağı dökelim.
  3. Son olarak karışımımıza un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı dökelim.
  4. Kek hamurumuz hazır. 170 derecelik fırına koyun.
  5. Kek biraz piştikten sonra sosa geçelim.
  6. Şimdi ise geldik sosa, küçük bir tavaya yarım çay bardağı süt katıp çikolatayı koyalım ve karıştırarak eritelim.
  7. Fırından çıkardığımız kek kalıbının kavisli yerine sosu koyalım.
  8. Sos biraz soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Kraliçe Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı Çorbası
Beğendili Şiş Köfte Bir Davet Yemeği
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Patates Yatağında Kaşarlı Mantar
Haşlamadan Karnabahar Kavurma
Tam Buğdaylı Simit
Hdabla | © 2025 |