Közlenmiş Patlıcanlı Salata
Közlenmiş Patlıcanlı Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) küçük kırmızı soğan
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Közlenmiş Patlıcanlı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ve kırmızı biberi direkt ocak alevi üzerinde yahut fırının ızgara kısmında kabukları büsbütün yumuşayana kadar közleyin.
- Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve iri modüller halinde doğrayın.
- Kırmızı soğanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın.
- Maydanozu da ince kıyın.
- Geniş bir kapta doğranmış patlıcan, biber, soğan ve maydanozu karıştırın.
- Üzerine limon suyunu gezdirin, tuz ekleyin ve zeytinyağıyla tatlandırın.
- Salatanızı çabucak servis ederek lezzetini keşfedin. Afiyet olsun.
Ek teklifler: salatanızın lezzetini artırmak için üzerine pul biber serpebilirsiniz. Daha ağır bir lezzet için közlenmiş zerzevatları bir ölçü tuz ve karabiberle ovup közlemeyi deneyebilirsiniz. Salatanızı servis ederken üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek daha güçlü hale getirebilirsiniz.
Közlenmiş Patlıcanlı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







