Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı Nefis Bir Tarif
Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı Nefis Bir Tanım Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet patlıcan
- 1 kilo dana kuzu karışık et
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biberi
- 3 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı Nefis Bir Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları evvelce ısınmış 200 derecelik fırında közlüyoruz (patlıcanların kabuğunu asla soymuyoruz).
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Etleri kıyma makinesinde iri çekiyoruz.
- Kıydığımız kıymaları tavaya alıp bir hoş kendi yağında kavuruyoruz, kavurduktan sonra zeytinyağı koyup ince kıydığımız soğanları ve sarımsağı ekleyip 5 dakika karıştırıp yüzü soyulmuş kapya biberleri ve yeşil biber ekleyip güzelce karıştırıp üstte belirttiğim baharatları ve tuzu ekleyerek kavuruyoruz .
- 15-20 dakika sonra kıydığımız maydanozu içine karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuyan patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip kaşık yardımıyla az açıyoruz ve kavurduğumuz içi patlıcanlara yerleştiriyoruz.
- Küçük bir tavada domates salçasını kavuruyoruz ,salçaya, tuz, karabiber ,kimyon ekleyip sos haline getiriyoruz (salçanın çok güzel kavrulması gerekiyor kokusundan belirli olur zaten).
- Hazırladığımız bu salçayı patlıcanların üzerine döküyoruz.
- Tepsiyi evvelce ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Arzuya nazaran tepsi çıkmadan 10 dakika önce domates biberle süsleyebilirsiniz ben gerek duymadım.
- Fırından çıkarıp servis edebilirsiniz afiyet olsun….
Ben patlıcanları kızartmak yerine közlenmiş tavsiye ediyorum daha sağlıklı….
Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı Nefis Bir Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









