Közlenmiş Patlıcan Yatağında Köfte
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr dana kıyma
- 1 su bardağından az ekmek içi (çekilmiş) yahut galeta unu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Pul biber
- 1 adet yumurta
- 4-5 adet patlıcan
- 1 adet köy biberi
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Zeytin yağı ve bir kaşık tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Sosu için:
- 1 adet domates rendesi yahut domates sosu
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları ve bir adet biberi ocak yahut fırında közleyelim.
- Patlıcanlar közlenirken köfte harcını yapalım.
- Köfte gereçleri karıştırılıp yeterlice yoğrulur.
- Şekil vermeden üstünü streçle kaplayıp bir on dk dolapta dinlendirilir.
- İstenilen biçim verilip hafif yağda kızartılır.
- Köfteler dinlenirken közlenen patlıcan ve biber kolay soyulsun diye poşete konulur.
- Sıcaklığıyla buharlaşınca kabuğu daha kolay soyulacaktır.
- Bir adet soğan ve bir diş sarımsak rondodan yahut rendeden geçirilerek zeytinyağında kavrulur.
- O kavrulurken közlenmiş patlıcan ve biberi küçük küçük doğrayıp kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp baharatları ekliyoruz.
- Ocaktan almaya yakın bir kaşık tereyağını da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Küçük bir kapta sarımsak ve domates sosunu kavuruyoruz.
- Ben pişen köftelerin yağını ekledim bu sosa daha da lezzetli oluyor yahut ağır gelir derseniz sosa bir ölçü sıvı yağ ekleyin.
- Geldik sunuma🍃🍃 en alta patlıcan közlemesini üstüne köfteleri ve üstüne domates sosuyla maydanozu eklemeyi unutmayın. Kolay ve çok doyurucu. Şimdiden afiyet olsun💯💯.
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










