Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze)

Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohudu akşamdan ıslatıp, sabah haşlayalım.
  2. Patlıcan biber ve sarımsağı biraz bıçakla çizikler atıp üzerine biraz tuz, karabiber ve sıvı yağ sürüp ısıtılmış fırında 220 derecede közleyelim. 30-35 dk.
  3. Daha sonra közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra sarımsak hariç bıçakla patlıcan ve biberi düzgünce kıyıp tabağa alalım.
  4. Üzerine sarımsağın dişlerini sıkıp ezelim.
  5. Haşlanmış nohudu, kırılmış cevizi, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  6. Son olarak bir avuç nohut ve cevizi zeytinyağında çok yakmadan kavuralım üzerine kırmızı toz biber ekleyip, salatanın üzerine gezdirip, servis edelim. Deneyeceklete afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Fasulye Fava
Erik Suyu
Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu
Fırında Krem Pizza
Duble Soslu Islak Kek
Glutensiz Muhallebi
Hdabla | © 2025 |