Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna

Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna ( ben burgu kullandım)
  • 1 lt su ( haşlamak için)
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı ( ayçiçek yağıda olur.)
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnamızı haşlayalım.
  2. Haşlarken suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  3. Diğer yandan domates sarımsak ve soğanı ikiye bölüp közleyelim.
  4. Airfray ve fırında da közlenebilir.
  5. Közlenen gereçlerimizin kabuklarını soyup robotun içerisine alalım.
  6. İçerisine krema, kaşar peyniri ve zeytin yağı hariç bütün materyalleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar çekelim.
  7. Bi tavaya evvel yağımızı alıp ısıtalım gerisinden sosumuzu ekleyelim ve 5 dk ağzı kapalı halde pişirelim.
  8. Pişen sosumuzun içerisine bir paket kremayı ve kaşarı ekleyip 2 dk daha karıştırarak pişirelim.
  9. Son olarak süzdüğümüz makarnaları da ekleyip yeterlice karıştıralım. Afiyet olsun 🌸.

Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat
Turşu Kavurması
Zeytinyağlı Biber Dolması
Çikolatalı Pamuk Muffin
Portakallı Cevizli Kumlu Pasta
Semizotu Turşusu
Hdabla | © 2025 |