Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna
Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna ( ben burgu kullandım)
- 1 lt su ( haşlamak için)
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı zeytin yağı ( ayçiçek yağıda olur.)
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı haşlayalım.
- Haşlarken suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
- Diğer yandan domates sarımsak ve soğanı ikiye bölüp közleyelim.
- Airfray ve fırında da közlenebilir.
- Közlenen gereçlerimizin kabuklarını soyup robotun içerisine alalım.
- İçerisine krema, kaşar peyniri ve zeytin yağı hariç bütün materyalleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar çekelim.
- Bi tavaya evvel yağımızı alıp ısıtalım gerisinden sosumuzu ekleyelim ve 5 dk ağzı kapalı halde pişirelim.
- Pişen sosumuzun içerisine bir paket kremayı ve kaşarı ekleyip 2 dk daha karıştırarak pişirelim.
- Son olarak süzdüğümüz makarnaları da ekleyip yeterlice karıştıralım. Afiyet olsun 🌸.
Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















