Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet kırmızı biber (közlenmiş)
- 50 gram tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 litre tavuk suyu (ben daha evvel hazırlayıp dondurduğum tavuk suyunu kullandım)
- İsteğe nazaran 2 adet tavuk bulyon
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları rendeleyip tereyağında soteliyoruz, salçaları ekleyip 2 dk kadar soteleme sürecine devam ediyoruz.
- Sonra üzerine unu ek edip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Közlenen biberlerimizi kabuklarından ayıklayıp doğradıktan sonra tencerenin içine alıp bir iki çeşit unla kavuruyoruz.
- Sonrasında tavuk suyunu ilace edip kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir (ben bu basamakta unun topaklanmaması açısından tavuk suyunun soğuk ek edilmesini öneriyorum)
- Çorba blendırdan geçirilip 10-15 dk daha kaynatıldıktan sonra servis edilir. 🌼
- Dilerseniz servis sırasında rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
🌼Porsiyon sayısı 10 kişiliktir.
(dilerseniz içerisine 1 su bardağı sıvı krema yada 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz).
🌼deneyenlere şimdiden afiyet olsun🙏🏻.
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
