Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet kırmızı biber (közlenmiş)
  • 50 gram tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu (ben daha evvel hazırlayıp dondurduğum tavuk suyunu kullandım)
  • İsteğe nazaran 2 adet tavuk bulyon

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları rendeleyip tereyağında soteliyoruz, salçaları ekleyip 2 dk kadar soteleme sürecine devam ediyoruz.
  2. Sonra üzerine unu ek edip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Közlenen biberlerimizi kabuklarından ayıklayıp doğradıktan sonra tencerenin içine alıp bir iki çeşit unla kavuruyoruz.
  4. Sonrasında tavuk suyunu ilace edip kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir (ben bu basamakta unun topaklanmaması açısından tavuk suyunun soğuk ek edilmesini öneriyorum)
  5. Çorba blendırdan geçirilip 10-15 dk daha kaynatıldıktan sonra servis edilir. 🌼
  6. Dilerseniz servis sırasında rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.

🌼Porsiyon sayısı 10 kişiliktir.

(dilerseniz içerisine 1 su bardağı sıvı krema yada 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz).

🌼deneyenlere şimdiden afiyet olsun🙏🏻.

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi
Limonlu Ve Nişastalı Kek
Küncülü (Susamlı) Kurabiye
Suşi
Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)
Mercimek Koftesi
Hdabla | © 2024 |