Közlenmiş Kapya Biberli Kışlık Sos Tarifi
Közlenmiş Kapya Biberli Kışlık Sos Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler için :
- 3 kilo Bursa domatesi
- 1.5 kilo kapya biberi ( közlenmiş )
- 300 gram acı kıl biber ( minik doğranmış )
- 3 baş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
Közlenmiş Kapya Biberli Kışlık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm gereçleri yıkayalım ve kenara alalım.
- Daha sonra domatesleri soyalım ve robota girecek büyüklükte doğrayalım ve robottan geçirelim.Kenara alalım.
- Daha sonra kapya biberimizi de soyalım ve onu da robotta girecek büyüklükte doğrayalım ve onu da robottan geçirelim ve onu da kenara alalım.
- Biberleri de minik halka biçiminde doğrayalım ve kenara alalım. Ve sarımsağı da rendeleyelim onu da kenara alalım.
- Birleştirmek için uygun ve geniş bir tencereyi ocağa alalım.
- Sonra domatesleri ekleyelim ve 1-2 taşım kaynatalım daha sonra biberleri ekleyip karıştıralım daha sonra da zeytinyağı, ekleyelim ve karıştıralım.
- Daha sonra da sirke ekleyip karıştıralım ve son olarak da tuzu ve şekeri de ek ederek karıştıralım ve kapağını kapatalım ve yeterlice kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra sıcak su ile birlikte yıkadığımız sosluk şişeleri kurutalım ve ocağı kapatmadan şişelere hisse edelim ve şişeleri sıkı bir halde kapatalım ve 1 gün boyunca serdiğimiz bezin üzerine sosları zıt çevirerek bekletelim serin bir yerde koruma ediniz 💯💯.
Közlenmiş Kapya Biberli Kışlık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














