Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 adet havuç
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 çay bardağı mısır
- 2 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Ceviz
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri közleyelim fırında kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım, karıştırma kabımıza alalım.
- Diğer yandan havuç ve kabağın rendeleyelim. 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyelim.
- Köz biberin üzerine ekleyelim. Mısırınıda ek edelim. Soğuduktan sonra.
- Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırıp karıştırma kabımıza dökelim. Hepsini bir güzelce karıştıralım, servis tabağına alalım.
- Üzeri için; tavaya yağını, toz biberin ve cevizi ekleyip, karıştıralım.
- Ocağın altını kapatınca karışımımızın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












