Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze

Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Ceviz

Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri közleyelim fırında kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım, karıştırma kabımıza alalım.
  2. Diğer yandan havuç ve kabağın rendeleyelim. 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyelim.
  3. Köz biberin üzerine ekleyelim. Mısırınıda ek edelim. Soğuduktan sonra.
  4. Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırıp karıştırma kabımıza dökelim. Hepsini bir güzelce karıştıralım, servis tabağına alalım.
  5. Üzeri için; tavaya yağını, toz biberin ve cevizi ekleyip, karıştıralım.
  6. Ocağın altını kapatınca karışımımızın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Tarzında Meyveli Tatlı
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Tereyağlı Katmer Poğaça
Kokoş Mini Pasta
Sıvıyağlı Kurabiye
Portakal Kabuğu Reçeli
Hdabla | © 2025 |