Közlenmiş Biber Sandal

Közlenmiş Biber Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- Kişi sayısına nazaran kapya biberi ( ben 4 adet kullandım )
- 1 adet patates ( küp doğranmış )
- 1 adet patlıcan ( küp doğranmış )
- 1 adet kabak ( küp doğranmış )
- Tuz
- Sıvı yağ
Sosu için :
- 1 adet domates ( soyulmuş ve doğranmış)
- 1 diş sarımsak ( soyulmuş ve doğranmış )
- 1 tatlı kaşığı biber salçası ️
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için :
- Maydanoz ( ince kıyılmış )
Közlenmiş Biber Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi yıkayalım ve kurutalım daha sonra fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk kadar közlemeye bırakın.
- Patatesimizi soyalım ve küp doğrayalım bir kabın içine alalım daha sonra patlıcan ve kabağı da küp küp doğrayın ve onu da kabın içine alalım ve yıkayalım ve süzelim kenara alalım.
- Bir tavayı ocağa alalım sıvı yağ ekleyelim ve küp doğradığımız zerzevatları ekleyelim biraz tuz ekleyip karıştıralım ve kısık ateşte kızartalım.
- Sosu için :Küçük bir tavayı ocağa alalım ve sıvı yağ ekleyelim akabinde soyduğumuz domatesi de küp doğrayın ve tavaya ekleyelim rendelenmiş olan sarımsak da ekleyip domates suyunu salana kadar pişirelim.
- Suyunu saldıktan sonra salçaları, baharat ve tuzu da ekleyip 1-2 cins karıştıralım ve ocaktan alın.
- Birleştirmek için :Közlenen biberlerin saplarını kopartalım ve bir bıçak yardımıyla biberlerin üzerine çizikler atalım ve ortasını açalım ve çekirdekleri çıkartalım ve içini yıkayalım kenara alalım.
- Kızarmış olduğumuz sebzelerin üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökelim ve karıştıralım.
- Ortasını açtığımız biberlerin içine harcımızdan katalım ve biberler bitene kadar bu halde içlerini doldurun en sonunda ince kıyılmış maydanozu da üzerine serpelim.
Not ;( isterseniz yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz ).
Közlenmiş Biber Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








