Kozalak Mantı
Kozalak Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket rulo böreklik yufkası (ben çin böreğinin (lumpia) yufkası kullandım içinde 40 adet yufka vardı)
Kıyma harcı için;
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz
Üzerine gezdirmek için;
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük kase yoğurt
Kozalak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuru soğanları soyup, küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye 3 yemek kaşığı yağ katıp kıyma eti ek edelim, et suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğanları ek edelim.
- Soğanlarda pembeleşince tuz ve baharatları ek edip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
- Harcımı pişerken yufkaları rulo biçiminde saralım (ben sardıktan sonra ikiye keserek kızarttım)
- Derin tencerede kızgın yağda kızardıktan sonra servis yapacağımız tabağa daire biçiminde yerleştirelim.
- Ortasına et harcını katalım.
- Sarımsakları ezip, tuz ek ederek yoğurtla uygunca karıştıralım.
- Etli karışımın etrafına gezdirelim.
- 2 yemek kaşığı yağ kızartıp, 1 yemek kaşığı pul biber katıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
- Maydanozu ince doğrayarak tabağımızın üzerine serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Not:Eğer geç servis yapacaksanız yoğurdu servis anında üzerine gezdirirseniz kızartılan yufkalar kıtır olur aksi takdirde yufkalar yumuşayacaktır.
Kozalak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













