Kozalak Mantı

Kozalak Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket rulo böreklik yufkası (ben çin böreğinin (lumpia) yufkası kullandım içinde 40 adet yufka vardı)

Kıyma harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Pul biber, karabiber, tuz

Üzerine gezdirmek için;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük kase yoğurt

Kozalak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru soğanları soyup, küçük küçük doğrayalım.
  2. Tencereye 3 yemek kaşığı yağ katıp kıyma eti ek edelim, et suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğanları ek edelim.
  3. Soğanlarda pembeleşince tuz ve baharatları ek edip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
  4. Harcımı pişerken yufkaları rulo biçiminde saralım (ben sardıktan sonra ikiye keserek kızarttım)
  5. Derin tencerede kızgın yağda kızardıktan sonra servis yapacağımız tabağa daire biçiminde yerleştirelim.
  6. Ortasına et harcını katalım.
  7. Sarımsakları ezip, tuz ek ederek yoğurtla uygunca karıştıralım.
  8. Etli karışımın etrafına gezdirelim.
  9. 2 yemek kaşığı yağ kızartıp, 1 yemek kaşığı pul biber katıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
  10. Maydanozu ince doğrayarak tabağımızın üzerine serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Not:Eğer geç servis yapacaksanız yoğurdu servis anında üzerine gezdirirseniz kızartılan yufkalar kıtır olur aksi takdirde yufkalar yumuşayacaktır.

Kozalak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Çikolatalı Kek
Patates Püreli Havuç Tarator
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar
Gerçek Tekirdağ Köftesi Tarifi
Cevizli Etsiz Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |