Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna
Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kavanoz köz patlıcan
- 1 paket krema
- 1 paket penne makarna (isteğe nazaran tekerlek makarna)
- 4 diş sarımsak
- 4 dilim kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnalarımızı haşlamaya başlayalım. Ben genelde tuzlu suda haşlıyorum.
- Makarnamızın suyunu kesinlikle ayıralım.
- Makarnalarımızı haşladıkdan sonra sosu için bir ay bir tencereye közlenmiş patlıcanı alıp bir yağ ile kavurmaya başlayalım.
- Biraz kavurdukdan sonra sarımsaklarımıda ek edip kavurmaya devam ediyorum.
- Daha sonra 1 paket krema ve 1 yemek kaşığı labnemi de karabiber ile karıştırıp kavurmaya devam ediyorum.
- Yaklaşık 2-3 dakika kavurduktan sonra 4 dilim kaşar peyniri ek ediyorum ve haşlanan makarnamın suyunu ekleyip sosumu hazırlıyorum.
- Haşlanan makarnam ve sosumu tencerede birleştirip yaklaşık 3-4 dakika karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp en az 15 dakika makarnamın sosunu çekmesi için bekliyorum.
- Ve afiyet olsun …. Eşleriniz aileniz ve arkadaşlarınız bu tarife bayılabilir.
Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













