Köz Patlıcan Yatağında Et Sote
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
İç materyal;
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Alt sosunun gereçleri;
- 3 közlenmiş patlıcan
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerimizi lokum kıvamına gelmesi için 10 dakika düdüklü tencereye alıyoruz.
- Soğan, biberler, domates, sarımsak ve közlediğimiz patlıcanı tava alıyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
- Düdüklüden aldığımız etleri tereyağ erittiğimiz tavaya alıp kavuruyoruz.
- Tabağa evvel hazırladığımız tabanı alıp sonrasında üstüne etleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun♥️.
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









