Köz Patlıcan Çorbası
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk topan patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Havuç
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanımızı közleyelim airfrey da 25 dk 200 derece çevirerek.
- Unumuzu kavuralım ,süt ile açtıralım, sonra iki su bardağı su koyalım, karabiber ve tuzunu koyalım kaynatalım.
- Közlenen patlıcanı bir çatal ile ezelim ve kaynayan çorbaya ek edelim.
- Üzeri için havuçları jülyen doğrayalım, az yağ ile 200 derecede 5 dk pişirelim ,üzerine serpelim servise hazır.
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














