Köz Biberli Semizotlu Meze
Köz Biberli Semizotlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 kol semizotu
- 3-4 adet közlenmiş kapya biber
- 1 kutu konserve mısır
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
Üzeri için;
- Pul biber
- Nane
Köz Biberli Semizotlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotunu ince ince kıyalım, daha sonra kapya biberleri küp küp doğrayalım, konserve mısırı ekleyelim.
- Bir kapta sarımsağı ezip yoğurt ile özeyelim.
- Üzerine baharat atıp yoğurta karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerini pul biber ve naneyle süsleyip servis edelim. 🌺.
Köz Biberli Semizotlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














