Köz Biberli Börülce Salatası

Köz Biberli Börülce Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kuru börülce
- 2 adet kapya biber
- 3 kol yeşil soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Kornişon turşu (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
- Toz sumak
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Tuz
- Zeytin yağı
- Nar ekşisi
Köz Biberli Börülce Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İyice yıkanmış kuru börülceler üzerine su ek edilerek pişmeye bırakılır.
- Pişme müddeti düdüklüde 10/15 olağan tencerede kaynadıktan sonra 30 dk kadardır.
- Kapya biberler közlenir.
- Kabukları soyularak küçük olacak biçimde doğranır.
- Yeşil soğan, dere otu ve maydanoz küçük küçük doğranır.
- İsteğe bağlı olarak kornişon turşu da küçük formda doğranır.
- Yumuşayan börülceler soğuk sudan geçirilerek suyu süzdürülür.
- Uygun bir kapta tüm gereçler ve börülce, tuz, toz biber, nane, sumak, yarım limonun suyu ve nar ekşisi ile zeytin yağı eklenerek karıştırılır.
Afiyet olsun….
Köz Biberli Börülce Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
