Köz Biber Konservesi

Köz Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Yarım demet maydanoz

Köz Biber Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp köz tavasında gerili önlü közleyelim ,daha sonra sıcağı sıcağına bir poşete koyup soğumasını bekleyelim.
  2. Soğuduktan sonra evvel soyup sonra çekirdeklerinden ayıralım ve doğrayalım .
  3. Bir tencereye sıvı yağı ek edelim ve kaya tuzunu da ekledikten sonra biberlerimizi ekleyelim.
  4. 5 dakika kaynatıp üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Daha sonra kavanozlara dolduralım .
  6. Üzerine sıfır kapak ile kapatıp aykırı çevirelim.
  7. Kışa hazır nefis mü nefis konservemiz hazır deneyecek olanlara afiyet olsun 😋.

Köz Biber Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)
Starbucks Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Tahinli Kek
Mozaik Kek
Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Hdabla | © 2025 |