Köz Biber Konservesi
Köz Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo kapya biber
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Yarım demet maydanoz
Köz Biber Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp köz tavasında gerili önlü közleyelim ,daha sonra sıcağı sıcağına bir poşete koyup soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra evvel soyup sonra çekirdeklerinden ayıralım ve doğrayalım .
- Bir tencereye sıvı yağı ek edelim ve kaya tuzunu da ekledikten sonra biberlerimizi ekleyelim.
- 5 dakika kaynatıp üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.
- Daha sonra kavanozlara dolduralım .
- Üzerine sıfır kapak ile kapatıp aykırı çevirelim.
- Kışa hazır nefis mü nefis konservemiz hazır deneyecek olanlara afiyet olsun 😋.
Köz Biber Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















