Köz Biber Çorbası
Köz Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Toz biber
- Karabiber (baharatları damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Kekik
- Nane
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Köz Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye koyup unu da koyup kokusu çıkana kadar kavuralım ve salçayı atıp, kavuralım. Evvelden közleyip soyup doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım.
- Suyunu ek edelim sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım kaynamaya bırakalım kısık ateşte 5 dk pişirelim.
- Blender den geçirelim ve servis edelim.
Köz Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















