Köylü Kahkesi

Köylü Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin/tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı (çöreotu/susam/mayana/kendir tohumu )
  • 1 kabartma tozu

Köylü Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya çörek otu susam mayana ve kendir tohumu alıp kokuları çıkana kadar kavuralım.
  2. Un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
  3. Kavurduğumuz çörek otunu susama mayanayı ve kendir tohumunu da ekleyip karıştıralım .
  4. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım, 15/20 dakika dinlendirelim hamuru.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesip elimizle simit formunu verilim (elimizle silindir biçimini verip iki ucunu birleştirelim yuvarlak bir şekilde)
  6. Bütün hamuru yapıp fırın tepsine düzelim 180 derece de 20/25 dakika pişirelim.

Not ;rezene ve kendir tohumunu çok sevmediğim için ben havanda dövdüm arkadaşlar daha ince oldular şimdiden afiyet olsun.

Köylü Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle Tarifi
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi-Pratik Yaz Yemeği (Videolu)
Efsane Lezzetiyle Pizza Tarifi
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Fırında İncik (Şef Usulü) Sadece 3 Malzeme İle
Hdabla | © 2025 |